viernes, 14 de octubre de 2011

11 d'ctubre. 7ª Sessió d'Alfabetització Digital (Joan-Anton)

En la passada sessió amb en Joan-Anton vam dedicar l’hora i mitja a preparar el debat de la lectura “De las propuestas de la administración a las prácticas en el aula”. El dia del debat ens vam col·locar en semicercle per tal que el debat esdevingués més fluid i poguéssim intervenir, respectant els torns dels que exposaven, però podent veure’ns les cares. En aquesta breu exposició de la lectura s’exposaven els aspectes més rellevants i les conclusions a les que havia arribat cada grup.
Centrant-me en la nostra lectura, considero que va ser molt interessant ja que per una part t’explica la part més teòrica, on es mostres les diferents polítiques educatives que existeixen a Catalunya respecte a les TIC i l’ús d’aquestes a les aules. S’expliquen quatre casos d’escoles a les quals se’ls hi ha realitzat un seguiment per a veure com apliquen les TIC a les aules, i això ha permès que la lectura fos molt més dinàmica i entenedora. 



En alguns d’aquests casos hem pogut observar com en alguns centres disposen de bons recursos (ordenadors) però la falta d’experiència dels professors o la falta de motivació per aprendre’n a fer un bon ús, no permet en els alumnes donar-li un major profit a aquests. D’altra banda, trobem escoles en les que els mestres fan tot el possible per a dur a terme aquestes tasques correctament però que per la falta de recursos i material per a fer-ho no són suficients. Això demostra que des del que es planteja a les polítiques educatives fins al que es duu a terme realment hi ha una gran diferència.

Un cop els grups anaven exposant podíem intervenir per tal que el debat fos profitós i ens poguéssim enriquir dels comentaris aportats per altres companys i poder veure els diferents punts de vista que té la gent respecte aquest àmbit. Un dels aspectes en els que he pogut reflexionar és en el fet que a les escoles d’avui en dia, les TIC s’estan incorporant massa lentament i això ens perjudica ja que les tecnologies avancen molt ràpid i quan aviat s’instaurin a les aules millor serà tant pels mestres com pels alumnes. És per aquest motiu que considero que nosaltres tenim un paper molt important de cara a un futur ja que si nosaltres dominem bé els recursos i les eines que tenim per ensenyar amb les TIC, els nostres alumnes ho agrairan i podran gaudir d’elles amb total llibertat i facilitat, sense que hi hagi entrebancs ni complicacions produïdes pel poc domini que tenen els mestres respecte a elles.
Ens hem de conscienciar de que les tecnologies estan presents a totes hores amb nosaltres i és per això que ens hem d’anar actualitzant constantment i formar-nos per a poder ensenyar de manera idònia a través de les noves tecnologies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario