jueves, 22 de septiembre de 2011

20 de setembre. 1ª Sessió d'Alfabetització Digital (Joan-Antón)


El passat dia 20 de setembre va ser la primera classe del segon curs del Grau d’Educació Infantil i la primera sessió de l’assignatura d’Alfabetització digital. Tot i estar encara desconnectats a tot el que és el món universitari, la manera com en Joan-Antón ens va presentar l’assignatura va fer captar la meva atenció i va fer que la meva intenció per explicar les novetats de l’estiu les deixés per després.
Durant aquesta presentació, no tan sols ens va exposar les típiques informacions que es donen a les primeres sessions sinó que ens va fer refrescar la memòria i recordar conceptes que cursos anteriors ja havíem treballat, com ara el concepte de socio-constructivisme o constructivisme. Aquests dos conceptes em van fer reflexionar i entendre que en un futur, com a mestres, haurem de saber treballar en equip i respectar les opinions de la resta del professorat, per així aprofundir en el nostre propi coneixement a través de les aportacions no només nostres sinó de la resta de companys. Si nosaltres sabem treballar d’aquesta manera, podrem transmetre això als nostres infants i permetre’ls-hi a ells saber aprendre dels altres. Sempre se li ha donat molta importància als aspectes i continguts que els infants han d’adquirir, seguint unes pautes que venen estipulades en el currículum d’infantil però aquests coneixements es transmeten de la manera tradicional, és a dir, el mestre explica i els alumnes escolten, cosa que dificulta molt l’aprenentatge dels infants ja que ells estan en un segon pla en aquest procés. 


D’altra banda, la informàtica s’ha quedat enrere a les escoles i és un dels factors que més està evolucionant ja que actualment estem a l’era de les tecnologies i quan nosaltres siguem mestres, els nivells de tecnologia estaran molt desenvolupats. Per aquest motiu, tinc moltes ganes d’alfabetitzar-me digitalment per tal de poder aprendre com a futura professional, aprendre a fer un ús correcte de les noves tecnologies i poder transmetre els meus coneixements als infants.




No hay comentarios:

Publicar un comentario